Mevrouw Bentschap Knook (63) uit Wemeldinge is al lang klant bij All Ears in Goes. Op 28-jarige leeftijd merkte zij dat het soms wat lastiger werd om mensen te verstaan en deel te nemen aan een gesprek. Ze ondernam niet direct actie.
“Ik zocht er in eerste instantie niet direct wat achter”, zo legt ze uit. Omdat de situatie niet verbeterde, werd ze 2 jaar later doorverwezen naar een KNO-arts. Deze arts heeft verschillende onderzoeken gedaan en concludeerde dat er sprake was van licht gehoorverlies. “Het is nooit officieel vastgesteld, maar ook mijn moeder en mijn twee zusjes hebben gehoorverlies. Het vermoeden heerst dus dat dit bij ons een aangeboren afwijking is”.
“Omdat ik er op 30-jarige leeftijd nog niet aan wilde geloven, heb ik de aangemeten gehoorapparaten direct in de kast gelegd. Het was vooral ook niet de oplossing die ik op dat moment nodig had. Ik kon moeilijk gesprekken voeren en
gaf de verkeerde antwoorden waarop mensen (onbewust) moesten lachen. Je voelt je echt buiten gesloten. Omdat ik bang was de verkeerde antwoorden te geven zei ik uiteindelijk niet zo veel meer en knikte ik voornamelijk in gesprekken”.
“De grootste winst voor mij is dan ook dat ik het gevoel heb dat ik weer meetel in de maatschappij. Ik kan deelnemen aan gesprekken wat zeker in mijn werk in de zorg heel belangrijk is. Tijdens meetings moest ik me vaak heel erg inspannen om alles goed te kunnen volgen. Dat lukte niet altijd, maar dat gaat nu perfect. Mede door de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hooroplossingen. Ik heb nu bijvoorbeeld een hoortoestel waarbij het geluid van de telefoon en de tv direct in mijn apparaatje komt. Zo hoeft de tv niet hard te staan en hoeft er niet hard gesproken te worden door de telefoon. Dit soort ontwikkelingen zijn voor mij echt een uitkomst.”
“Omdat ik altijd bij All Ears in Goes kom, weet ik niet hoe de service in de andere winkels is, maar deze winkel is voor mij het neusje van de zalm. De service, de sfeer en het personeel, alles klopt. Ze luisteren echt naar je, ook al kom je 100 keer binnen. Als ik een cijfer moet geven? Drie keer raden… een 10 natuurlijk!”